Kvalitetom do vrhunske usluge

web trgovina
0 kom
0
Početna Blog Kako odabrati kvalitetne ručnike?

Kako odabrati kvalitetne ručnike?

04.04.2019. Komentari (2)

Za neke, oni su samo roba, ali odabir pravih ručnika za Vaše poslovanje, bilo da opremate hotel, apartman, salon za masažu, medicinsku ustanovu, može napraviti veliku razliku u poslovanju. 

Vaši ručnici prolaze kroz mnogo toga! Neke koristimo svakodnevno u kućanstvu, služimo se njima u teretani, sušimo psa nakon šetnje ili čak brišemo blatni pod. Možda mislite da je odabir sljedećeg ručnika jednostavan, ali nije uvijek baš tako kao što mislite!

Kod kupnje ručnika važno je misliti na više čimbenika, naravno da je iznimna mekoća bitna, ali postoje i drugi ključni aspekti koje treba uzeti u obzir.  Neka Vaša kupaonica bude praktično rješenje za opuštanje nakon tuširanja! Uostalom, nema ništa gore od toga da se osušite jeftinim, neudobnim ručnikom.

Ako na internetu pretražujete pojam ručnici, pronaći ćete više od 191.000.000 odabira za pregled. Drugim riječima, može biti težak zadatak odabrati pravi ručnik!

ODABIR PRAVOG MATERIJALA I GSM-A

Za ugodne, luksuzne kupaonske ručnike, 100% pamuk je savršen. Pamučna vlakna mogu izdržati do 25 puta veću izdržljivost, što ga čini nevjerojatno učinkovitim materijalom. Iznimno upijajuća, pamučna vlakna prirodno privlače vodu. Većina ručnika izrađena je od standardnog pamuka, s varijacijama uključujući egipatski pamuk ili turski pamuk.

Još jedan važan čimbenik pri kupnji kupaonskih ručnika je GSM, koji označava grama po kvadratnom metru. Što ima više GSM, veća je njegova težina i sposobnost upijanja. Drugim riječima, niski GSM ručnici su lagani i tanki, dok su visoki GSM ručnici deblji i teži. Sve oko 350-400 je lagano, dok visoki GSM može uključivati sve od 450-600 pa na više.

ODABIR VELIČINE

Razmotrite za što ćete koristiti svoj ručnik, je li za korištenje u teretani, za djecu ili je to luksuzni ručnik za korištenje u Vašim smještajnim jedinicama? Taj podatak Vam može pomoći da odlučite o veličini.

Ručnici za kupanje -  pružaju dovoljno materijala za sušenje i pokrivanje. Klasična dimenzija ručnika na koje smo navikli je 80x160 cm. Ručnik za kupanje je neophodan većinom za apartmane i hotele, masažne salone i slično.

Ručnik za lice - ručnik koji obično nalazite u kupaoni u apartmanu ili hotelu. Uobičajene mjere su 70 x140 cm. Ovaj ručnik je kao švicarski vojnički nož u svijetu ručnika! Standardna veličina ovog ručnika je idealna za spa/wellness centre, fitness centre, frizerske salone i naravno u svakoj kupaonici.

Ručnik za ruke - Mali ručnik veličine 50X100 cm koji se uglavnom koristi za pranje lica, ruku, stopala ili tijela. Ovakvu vrstu ručnika  najčešće možemo naći u restoranima, hotelima i barovima.

Kupaonske stope - otprilike iste veličine kao i ručnik za kupanje, s naznakom na veću debljinu i veća upijajuća svojstva. Koriste se na podu izvan tuša ili kade kako bi se spriječilo klizanje i padove.

VRSTE PAMUKA

Organski pamuk - certificirani organski pamuk  je uzgojen iz usjeva koji ne koriste sintetička gnojiva ili pesticide i obrađeni su pomoću održivih metoda.

Egipatski pamuk - smatra se najkvalitetnijim pamukom zbog svojih iznimno dugih vlakana i visoke upojnosti, egipatski pamuk je najbolji izbor za luksuzne hotele i lječilišta. Imaju iznimnu moć upijanja a duga i gusta vlakna daju egipatsko-pamučnim ručnicima vrlo dug životni vijek.

Turski pamuk - Slično kao i egipatski pamuk s iznimno dugim vlaknima, ovaj vrhunski pamuk se uzgaja isključivo u turskoj regiji. Turski pamučni ručnici su mekani, raskošni i upijajući, premda ne toliko kao superiorna egipatska alternativa.

Bambus - Obično u kombinaciji bambus/pamuk, ali ponekad i 100% bambus. Bambus je održiv izbor, jer brzo raste i ne zahtijeva pesticide. Imaju iznimnu moć upijanja, vrlo mekani i podatni te prirodno antibakterijski.

 

Autor: Maja Ivanović

 

Komentari(2)

Napiši svoj komentar

Vaša ocjena

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar.
Drugi su komentirali...
Iva52 travanj 2019.
Svaka pohvala za brzu i točnu dostavu! Ugodno sam iznenađena!
Bero99Be ožujak 2019.
Volim kupovati kod Vas! Sve sto trebam lako nađem i stalno imate neka sniženja!
Naši brandovi

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google Analytics

Google Maps