Kvalitetom do vrhunske usluge

web trgovina
0 kom
0
Početna Blog Četiri ključna razloga za dobar san

Četiri ključna razloga za dobar san

09.04.2019. Komentari (0)

Kakvu razliku u vašem životu čini sat vremena dužeg spavanja? Potencijalno dosta, kako kažu stručnjacima za spavanje.

Spavanje omogućuje našem mozgu da objedini uspomene iz dana. Ako vam nedostaje san, onda se ta sjećanja ne pohranjuju ispravno i mogu se čak izgubiti!

Razne studije upućuju na to da premalo sna može izravno utjecati na vaše zdravlje, težinu, pa čak i na pamćenje! Ako redovito spavate bez preporučenih sedam do osam sati, evo četiri ključna razloga za isključivanje svjetala i odlazak na spavanje sat vremena ranije.

POBOLJŠANO ZDRAVLJE

Osam sati sna ne jamči imunitet od bolesti, ali različite studije povezuju nedovoljno sna s nekim ozbiljnim zdravstvenim problemima; kao što su bolesti srca, srčani udar, dijabetes i pretilost.

U većini slučajeva, zdravstveni problemi se obično razvijaju nakon godina lošeg sna. Međutim, jedna studija otkrila je problematične promjene razine glukoze u krvi kod odraslih mladih zdravih osoba - koje su se kvalificirale kao pre-dijabetičari - nakon samo četiri dana simuliranog poremećaja sna! Iako je potrebno provesti više istraživanja na tu temu, postoji jasna naznaka opasnosti od premalo sna.

JASNIJA GLAVA I POZITIVAN STAV

Gubitak sna može utjecati na način na koji funkcionirate, te može umanjiti vašu sposobnost donošenja odluka. Različite studije su pokazale da su pojedinci koji su uskraćeni za kvalitetan san značajno gori u rješavanju problema - u usporedbi s onima koji su imali dobar odmor.

Ako ujutro budete mrzovoljni, obično vam tijelo govori da niste dovoljno spavali. Nedostatak sna može ozbiljno utjecati na vaše raspoloženje.  Istraživanja su pokazala da nedostatak sna utječe na vašu emocionalnu regulaciju - što znači da je vjerojatnije da ćete puknuti ili osjetiti promjene raspoloženja.

KREVETNINA

Dok vas udoban poplun i jastuk ne mogu natjerati da spavate osam sati, pomisao da znate koliko vam je krevet udoban može vas potaknuti da se uputite na spavanje ranije.

Ako tražite novi jastuk ili poplun, naš asortiman kvalitetne posteljine mogao bi biti upravo ono što vam je potrebno!

 

Autor: Maja Ivanović

Komentari(0)

Napiši svoj komentar

Vaša ocjena

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar.
Drugi su komentirali...
Nema komentara. Budi prvi!
Naši brandovi

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google Analytics

Google Maps